มาทำ จับฉ่ายเจ กันเถอะ Let's make Vegetarian soup.

มาทำ จับฉ่ายเจ กันเถอะ
Let's make Vegetarian soup. 



เทศกาลกินเจที่ผ่านมาได้มีโอกาสกินเจ 3 วัน อาหารเจที่กินก็เป็นเมนูง่ายๆเบสิคสุดๆ ตามภาษาคนไม่ชอบกลิ่นถั่วเหลือง เป็นเมนูเจที่เน้นผักค่ะ
I ate vegetarian food 3 day in vegetarian festival. 
วันนี้ก็เลยจะมาแนะนำวิธีทำจับฉ่ายเจ ไว้สำหรับเทศการกินเจที่ครั้งที่ 2 ในปีนี้ ล่วงหน้ากันค่ะ
So today I introduced you to make vegetarian food, that is a vegetarian soup.


วัตถุดิบ
Ingredients 
1. ผักที่ชอบกิน (ผักกาดขาว หัวไชเท้า ผักกวางตุ้ง)
Many types of vegetables such as Chinese cabbage, radish and Chinese mustard green
2. ซีอิ้วดำ
Dark soy sauce
3. ซอลถั่วเหลือง
Soy sauce 
4. ซีอิ้วขาว
White soy sauce
5. น้ำมันพืช
Oil

เริ่มทำกันเลย
Methods 


1. ตั้งนำ้ในหม้อต้ม ใส่หัวไชท้าวลงไป
Boil water in a pot and bring radish in to it.


2. ใส่น้ำมันลงในกระทะเอาผักใส่ในกระทะผัดให้ผักยุบตัว
Put oil in a pan and bring vegetables in to a pan and fry them


3. ใส่เครื่องปรุงจนรสชาติพอใจ ให้เข้มข้นนิดนึง
Put all sauce in a pan and taste it close the fire 



4. ใส่ผักที่ผัดเตรียมไว้ลงในหม้อต้มหัวไชท้าว
When water was boiling, put fried vegetables into a pot


5. เคี่ยวต้มจับฉ่ายไปเรื่อยๆจนหัวไชท้าวเริ่มสุกจนนิ่ม 
Boil it until radish was soft


6. ตักมารับประทานกับข้าวกล้องไรซ์เบอร์รี่ เพื่อสุขภาพกันได้เลยจ้า 
Eat it with hot cooked rice-berry rice for healthy

ทั้งนี้ใครจะใช้ข้าวตัวอื่นก็ได้ แต่โดยสวยตัวแล้วที่บ้านจะทานข้าวไรซ์เบอร์รี่เป็นประจำ เพราะข้าวนิ่ม ปลอดสาร และมีสารต้านอนุมูลอิสระ ช่วยต้านมะเร็งด้วยนะคะ
If you don't like rice-berry rice, you can use normal rice. But my family and I like to eat rice-berry rice because it has anthocyanin that anti-oxidation and healthy for my body.

ความคิดเห็น

บทความที่ได้รับความนิยม