วิธีทำต้มจืดซี่โครงหมูเห็ดหอม How to make spare ribs with shiitake mushroom soup

วิธีทำต้มจืดซี่โครงหมูเห็ดหอม
How to make spare ribs with shiitake mushroom soup


อยากกินต้มจืดหมูเห็ดหอมมาหลายวันละ
วันนี้พอดีเดินซุปเปอร์มาเก็ตเจอซี่โครงหมูกำลังลดราคาพอดี เลยได้ฤกษ์ทำกินเองซะเลย
When I wanted to eat spare ribs with shiitake mushroom soup, I saw some cheap spare ribs, so I bought some cheap spare ribs to make spare ribs with shiitake mushroom soup.


วิธีทำก็แสนจะง่ายเริ่มจากเตรียมวัตถุดิบ ได้แก่
1. ซี่โครงหมู
2. เห็ดหอม
3. ผักชีพร้อมรากผักชี
4. คนอร์ ซุปหมูก้อน
(ตอนแรกกะใส่สาหร่ายด้วยแต่ลืม 555)
Ingredients
1. Spare ribs
2. Shiitake mushroom
3. Parsley
4. Stock cube
(In picture has some seaweed but I forgeted  to fill it)

วิธีการทำ
Methods


1. ต้มน้ำในหม้อจนเดือด
1. Boiling water


2. ใส่คนอร์ ซุปหมูก้อนลงไป 1 ก้อน และทุบรากผักชีใส่ลงไป
2. Fill stock cube and a root of parsley into pot


3. รอน้ำเดือดอีกครั้ง ใส่ซี่โครงหมู
3. When water is boiling, bring spare ribs into


4. ต้มจนซี่โครงหมูสุก จึงใส่เห็ดหอมลงไป
4. When spare ribs cooked, fill shiitake mushroom in


5. ต้มไปเรื่อยๆสัก 15-30 นาที เพื่อให้เนื้อหมูเปื่อย
5. Boil it 15-30 minutes for being soft


6. ตักใส่ถ้วย ตกแต่งด้วยผักชี เป็นอันเสร็จพิธีจ้า
6. Close gas, put soup in bowl and use parsley leaves decorate

เคล็ดลับความอร่อย 
Tip for delicious
- รากผักชีจะส่งกลิ่นหอมอบอวล เรียกน้ำย่อยสุดๆ ห้ามลืมเด็ดขาด
- A parsley root is importance to make good smell, don't forget it.
- เมนูนี้ไม่ต้องปรุงอะไรเพิ่ม เพราะหวานกลมกล่อมจากซี่โครงหมูอยู่แล้ว
- This menu don't fill another sauce because spare ribs boiling make soup sweet.
- สำหรับใครที่อยากให้เนื้อหมูเปื่อยมากๆ ให้หาเครื่องตุ๋นจีนมาใส่ เนื้อหมูจะเปื่อยเร็วขึ้น แต่รสชาติ ความหอมจะแตกต่างออกไป
- If who want spare ribs is softies, you can use Chinese spices for your soup.

ความคิดเห็น

บทความที่ได้รับความนิยม